26-01-2016

Vrouwenrechten in Zululand

De reis gaat verder naar Zululand. Sibongile, de directrice van partnerorganisatie Women’s Leadership and Training Programme (WLTP) en de andere vrouwen van deze organisatie ontvangen de reporters met open armen.

Er is nog veel te doen op het gebied van vrouwenrechten volgens Sibongile: “Hoewel Zuid-Afrika de meest vrouwvriendelijke grondwet van de wereld heeft, gaat het slecht met de emancipatie van vrouwen. Het politiek systeem is zo corrupt en immoreel dat weinig vrouwen mee wíllen en kúnnen doen in de politiek.’ Er volgt een lang gesprek met de reporters over emancipatie in Nederland.

Kleine projecten, dicht bij de mensen

De reporters zijn enthousiast over de aanpak van Mensen met een Missie. “Het zijn kleine projecten, dicht bij de mensen. In de gevangenis, in de townships, op het platteland. Daar waar ander organisaties voor ontwikkelingssamenwerking niet snel komen”, wordt opgemerkt.

 

25-02-2016

Leven in en van puin

We zijn vandaag in township Sobantu aan de rand van Pietermaritzburg. Naast deze sloppenwijk is een gigantisch vuilnisbelt gelegen. De typische lucht van verrotting en verbrand plastic komt me tegemoet. Het… lees verder

Reporter: Bieke De Mol
Land: Zuid-Afrika