15-09-2016

Vrouwen met een Missie

Na een half uurtje te voet klimmen en dalen,  komen we aan in het golfplaten-huis van Grace. Veertien Masai vrouwen komen hier iedere week bij elkaar. Ze vormen de ‘kralengroep’ (ze maken sieraden van kralen). Het is een van de groepen van het Women Empowerment Program.

De vrouwen zijn allemaal zo goed als ongeschoold, jong uitgehuwelijkt en in de traditionele onderdanige rol opgevoed, maar nu vastberaden om hun kReporters Keniainderen een ander leven te geven. Door zich bij de groep aan te sluiten, krijgen ze toegang tot geld: iedere week komt de kas op tafel en wordt er spaargeld gestort en kan een lid een geldlening aanvragen. Deze wordt met 10% rente terugbetaald. Ook is er een sociaal fonds voor noodgevallen. De vrouwen worden versterkt door trainingen,  bijvoorbeeld over HIV/aids, opvoeding van kinderen of eigen leiderschap.

We are Women of Purpose

Dat ze hier sterker en onafhankelijker van worden, straalt er vanaf! “We are Women of Purpose”, zegt een gedreven Grace. “We helpen elkaar, hebben eigen geld en kunnen onze kinderen naar school sturen. Ook de meisjes, die door hun vader het liefst jong worden uitgehuwelijkt. Zonder dit programma hadden mijn kinderen hetzelfde leven gekregen als ik. Nu zitten er twee op de middelbare school en de oudste studeert aan de universiteit.”

Vrouwen met een Missie

Dit mag je Vrouwen met een Missie noemen! En een succesvol programma, dat echt een verbetering in gang zet voor deze mooie mensen.

23-10-2017

Mensenshandel

Mensenhandel is een complex thema. Soms ‘helpt’ een mensenhandelaar duizenden vluchtelingen hun land te ontvluchten en naar een veiliger land te komen. Maar mensenhandel leidt ook tot gedwongen prostitutie en… lees verder

Reporter: Nienke van Duinkerken
Land: Kenia

20-10-2017

Bedankt!

Na twee weken door Kenia te hebben gereisd, vliegen we terug naar Nederland. Een bijzondere ervaring rijker. Ik wil alle donateurs bedanken voor hun steun aan deze projecten. Het zijn… lees verder

Reporter: Arnold Linnewiel
Land: Kenia