20-10-2017

Verandering door gemeenschapsleven

Aan het begin van onze reis bezoeken wij partnerorganisatie van Mensen met een Missie St. Martin. Deze organisatie bevindt zich in Nyahururu, op ongeveer 4 uur rijden ten noorden van  Nairobi.

Het motto van deze organisatie is: “Transforming lives only through Community”. De organisatie richt zich op vier groepen mensen die leven onder zware omstandigheden:  kinderen in nood, mensen met een handicap, verslaafden en mensen die besmet zijn met het HIV virus. Daarnaast werken ze met hun vele vrijwilligers aan de thema’s vrede en verzoening in families, gemeenschappen en dorpen.

De medewerkers van St. Martin

St. Martin werkt samen met de 1000 opgeleide vrijwilligers, die in hun dorpen of regio’s voor al deze groepen mensen actief zijn en de verschillende projecten uitvoeren.

De kantoortjes van de programma leiders

Wij bezoeken onder andere een opvangtehuis voor kinderen die seksueel misbruikt zijn. Ze worden hier veilig opgevangen en begeleid om trauma’s te verwerken. Dit gebeurt onder de bezielende leiding van Jane.

Jane

De kinderen die door Jane en haar collega’s worden opvangen, mochten wij niet fotograferen. Maar wél het eetzaaltje en het slaapzaaltje.

De slaapzaal

Het eetzaaltje

Lees hier hoe de reis van Arnold verder gaat in Misikhu.

23-10-2017

Mensenshandel

Mensenhandel is een complex thema. Soms ‘helpt’ een mensenhandelaar duizenden vluchtelingen hun land te ontvluchten en naar een veiliger land te komen. Maar mensenhandel leidt ook tot gedwongen prostitutie en… lees verder

Reporter: Nienke van Duinkerken
Land: Kenia

20-10-2017

Bedankt!

Na twee weken door Kenia te hebben gereisd, vliegen we terug naar Nederland. Een bijzondere ervaring rijker. Ik wil alle donateurs bedanken voor hun steun aan deze projecten. Het zijn… lees verder

Reporter: Arnold Linnewiel
Land: Kenia