20-10-2017

Strijd tegen mensenhandel

Slachtoffers van mensenhandel behoren vaak tot de allerarmsten in Kenia, die leven in de slums en de rurale gebieden.

In Nairobi ontmoeten we de medewerkers en vrijwilligers van HAART, een partnerorganisatie van Mensen met een Missie. Deze organisatie is opgericht in 2010, met als enige doel te strijden tegen mensenhandel.

Kwetsbare groepen

Het zijn meestal vrouwen en kinderen die slachtoffer worden van mensenhandel. Zij worden gedwongen tot prostitutie, dwangarbeid of om organen af te staan.

Mensenhandel is een miljarden (!) dollar business, en komt op de derde plaats van de meest lucratieve illegale handel na drugs en wapens. HAART bestrijdt mensenhandel door het geven van voorlichting, door het beschermen van de ex-slachtoffers door hun een safe house aan te bieden en mentale ondersteuning, zoals psychologische hulp.

Het zijn meestal vrouwen en kinderen die slachtoffer worden van mensenhandel.

Lees hier hoe de reis van Arnold verder gaat in Nairobi

23-10-2017

Mensenshandel

Mensenhandel is een complex thema. Soms ‘helpt’ een mensenhandelaar duizenden vluchtelingen hun land te ontvluchten en naar een veiliger land te komen. Maar mensenhandel leidt ook tot gedwongen prostitutie en… lees verder

Reporter: Nienke van Duinkerken
Land: Kenia

20-10-2017

Bedankt!

Na twee weken door Kenia te hebben gereisd, vliegen we terug naar Nederland. Een bijzondere ervaring rijker. Ik wil alle donateurs bedanken voor hun steun aan deze projecten. Het zijn… lees verder

Reporter: Arnold Linnewiel
Land: Kenia