20-10-2017

Opkomen voor de meest kwetsbare groepen

Mensenhandel is een groot probleem in Kenia. “Agency’s” benaderen met name arme vrouwen met de belofte van een goede baan in Saoedi-Arabië. Een enkele keer gaat het goed, maar meestal niet. De vrouwen worden uitgebuit, krijgen geen salaris, soms weken geen eten.

Strijd tegen mensenhandel

Trace Kenya is een partnerorganisatie van Mensen met een Missie die zich inzet voor de strijd tegen de mensenhandel. Enerzijds door goede voorlichting te geven aan kwetsbare groepen, zoals vrouwen en jongeren, anderzijds door die slachtoffers van mensenhandel, als deze – vaak getraumatiseerd – terug naar Kenia komen, op te vangen.

Straatkinderen

Straatkinderen vormen een andere kwetsbare groep. Trace K richt zich ook op deze groep. Zo bieden ze kinderen de kans om een artistiek talent te ontwikkelen. Zoals Robert (foto boven artikel), nu straatmuzikant en beeldend artiest, vroeger straatkind.

Doorgeven

De twee geportretteerde vrouwen hieronder, hebben met behulp van Trace K Saoedi-Arabië kunnen verlaten. Ze geven nu voorlichting aan jonge vrouwen over de gevaren van mensenhandel, zodat ze niet ingaan op de gouden bergen die ‘agency’s’ beloven.

Lees hier hoe de reis van Arnold verder gaat in Mombassa.

23-10-2017

Mensenshandel

Mensenhandel is een complex thema. Soms ‘helpt’ een mensenhandelaar duizenden vluchtelingen hun land te ontvluchten en naar een veiliger land te komen. Maar mensenhandel leidt ook tot gedwongen prostitutie en… lees verder

Reporter: Nienke van Duinkerken
Land: Kenia

20-10-2017

Bedankt!

Na twee weken door Kenia te hebben gereisd, vliegen we terug naar Nederland. Een bijzondere ervaring rijker. Ik wil alle donateurs bedanken voor hun steun aan deze projecten. Het zijn… lees verder

Reporter: Arnold Linnewiel
Land: Kenia