13-02-2018

Opkomen voor de rechten van de Adivasi

Chithra is 39 jaar oud, en komt als sociaal werker op voor de rechten van de Adivasi gemeenschap in Kalpetta. Ze woont in het bos, net als de Adivasis zelf. “Ik doe dit werk al 22 jaar lang. Omdat ik ook tot de Adivasi gemeenschap behoor, weet ik als geen ander hoe groot de problemen zijn.”

Mensenrechtenschendingen zijn dagelijks aan de orde

“Uitbuiting van mensen, discrmininatie, alcoholmisbruik en kindermishandeling zijn hier dagelijkse kost. Ik ben 24 uur per dag bereikbaar om problemen op te lossen. Ik zal altijd mijn werk blijven uitvoeren, ook al is het vaak gevaarlijk.”

Ik zal altijd mijn werk blijven uitvoeren, ook al is het vaak gevaarlijk.

Opkomen voor mensen

“Laatst werd hier een meisje lastiggevallen door een groep mannen en ik ging er op af. Ook heb ik een man gered toen ik erachter kwam dat hij al 20 jaar als slaaf werd ingezet. Ik kom op voor deze mensen en wil ze een stem geven.”

Andrea deelt net gemaakte polaroids uit aan Adivasi kinderen

Laat ons over ons eigen leven beslissen!

Zelfbeschikking

“We leven dan wel in het bos, maar we streven naar een onafhankelijk bestaan.”, zegt Chithra. “Nu worden veel zaken voor ons bepaald door de overheid en rijke mensen, wij hebben geen inbreng. Maar, we willen zelf beslissen”, benadrukt Chithra. “En we kunnen veel, we hebben zoveel talent binnen de gemeenschap!”

Adivasi

Adivasi is de verzamelterm voor de oudste, inheemse, tribale bevolking van India. Van oorsprong leven deze bevolkingsgroepen in bosrijk gebied. Vaak worden ze echter verjaagd uit bossen waar commerciële partijen of de overheid intensieve landbouw wil drijven.

Mensen met een Missie ondersteunt de Adivasi op verschillende manieren, zoals steun voor het verkrijgen van land, het verbeteren van hun levensstandaard en bij bewustwording van hun rechten.

Wil jij net als Andrea opkomen voor de Adivasi?

Doneer

 

De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door reporter Maud Rijk.