20-10-2017

Onderwijs voor de allerarmsten

De Rising Star Academy, is de prachtige naam van een basisschool in de buurt van Mombassa, Kenia, die in 2006 is opgericht. Het is een school waar de allerarmsten gratis onderwijs krijgen. 

Mary (de dame op de foto bovenaan dit artikel) is de oprichter van deze school en een echte vrouw met een missie. Kinderen uit zes dorpen bezoeken deze school. Het zijn kinderen die leven onder zware omstandigheden. Sommige kinderen zijn misbruikt, of hebben andere ellende binnen het gezin meegemaakt. Veel kinderen leven in grote armoede omdat ze kinderen van alleenstaande moeders zijn.

Gebrek

Aan de school zijn 15 leraren verbonden, en 330 (!) leerlingen in de leeftijd van 3 tot 18 jaar. De leerlingen gaan ’s avonds weer naar huis. Overdag probeert de school de kinderen, door middel van een voedselprogramma, iets voedzaams te geven.  Vanwege gebrek aan geld, lukt dat lang niet alle dagen.

The Choosen School by God”, heeft iemand geschreven op één van de panelen naast de poort.

‘The choosen school by God’

De scholieren van de Rising Star Academy

De leerlingen van Mary

De jongste leerlingen van de school

Lees hier hoe de reis van Arnold verder gaat in Nairobi.

23-10-2017

Mensenshandel

Mensenhandel is een complex thema. Soms ‘helpt’ een mensenhandelaar duizenden vluchtelingen hun land te ontvluchten en naar een veiliger land te komen. Maar mensenhandel leidt ook tot gedwongen prostitutie en… lees verder

Reporter: Nienke van Duinkerken
Land: Kenia

20-10-2017

Bedankt!

Na twee weken door Kenia te hebben gereisd, vliegen we terug naar Nederland. Een bijzondere ervaring rijker. Ik wil alle donateurs bedanken voor hun steun aan deze projecten. Het zijn… lees verder

Reporter: Arnold Linnewiel
Land: Kenia