20-10-2017

Hoop in de ‘slum’

Kibera is de grote slum in Nairobi, de grootste sloppenwijk in Afrika, en één van de grootste ter wereld. Schattingen over hoeveel mensen er wonen lopen uiteen van 500.000 tot 1 miljoen.

De bewoners leven in extreme armoede. De werkloosheid is enorm, en degenen die wel werk hebben, verdienen minder dan een 1 dollar per dag. Veel mensen zijn besmet met het HIV-virus. Verkrachtingen en moorden komen er vaak voor.

Uitzicht op Kibera

Aan de rand van Kibera staat de St. Charles Lwanga School. Opgericht in 2010 door pater John Kennedy Oronjo om straatkinderen, kinderen zonder ouders, die 24/7 op straat leven en kinderen uit de allerarmste huishoudens, vaak één ouder gezinnen, een toekomst te bieden.

Onder de indruk

De Lwanga School bestaat uit een basisschool en een beroepsopleiding. Ik ben zeer onder de indruk van dit initiatief. Op de beroepsopleiding worden jongens en meisjes opgeleid tot vakbekwaamheden die ze de kans geven te ontsnappen aan de slum. Ze worden opgeleid tot automonteur, elektricien, kapster, kleermaker en kok.

Ik heb ze gezien en gesproken. Wat een gemotiveerde groep jongeren! Dat was wederom een indrukwekkende ervaring.

Aan de werkbank
Opleiding tot kleermaakster
Opleiding tot kok

Lees hier hoe Arnold zijn reis afsluit in Nairobi.

23-10-2017

Mensenshandel

Mensenhandel is een complex thema. Soms ‘helpt’ een mensenhandelaar duizenden vluchtelingen hun land te ontvluchten en naar een veiliger land te komen. Maar mensenhandel leidt ook tot gedwongen prostitutie en… lees verder

Reporter: Nienke van Duinkerken
Land: Kenia

20-10-2017

Bedankt!

Na twee weken door Kenia te hebben gereisd, vliegen we terug naar Nederland. Een bijzondere ervaring rijker. Ik wil alle donateurs bedanken voor hun steun aan deze projecten. Het zijn… lees verder

Reporter: Arnold Linnewiel
Land: Kenia