26-01-2017

Doorzetten en dromen waar maken

Ajay is een jongeman met grote dromen. Maar die zijn niet makkelijk te verwezenlijken. Zeker niet als je Adivasi bent in India. Adivasi zijn inheemse stammen die op zichzelf leven in de bergdorpen in Zuid-India en op vele manieren gediscrimineerd worden. Reporter Annemiek interviewt hem.

Ajay’s ouders zijn dagloners: zij hebben geen vast inkomen en hopen iedere dag opnieuw voor werk op het land van de landeigenaren. Ajay ging wel naar school, maar er waren problemen met het betalen van het lesgeld en een uniform. De eerste jaren was het leuk op school, toen de kinderen nog klein waren. Maar al gauw werd hij gepest omdat hij Adivasi is. Een donkere huidskleur en ook nog dom – althans: dat zeiden de anderen, want hij haalde onvoldoendes.

Bouwen aan een toekomst

Jarenlang geloofde hij dat leren niet voor hem was weggelegd. Hij ging van school naar school. Totdat hij erachter kwam dat hij toneelspelen, optreden, gedichten en toneelstukken schrijven leuk vond. En goed kon!

Na vele tegenslagen kon Ajay studeren

Na nog vele tegenslagen, maar met geloof in zijn nieuw ontdekte talent, kon Ajay studeren, met hulp van Mensen met een Missie. Nu is hij documentaire- en filmmaker, die zichzelf tot doel heeft gesteld: een echte bioscoopfilm maken….over de Adivasi.

Wil je net als Annemiek opkomen voor de Adivasi in India?

Doneer