27-01-2016

College door prof. Frerks

In Pietermaritzburg ontmoeten de reporters de medewerkers van PACSA, partnerorganisatie van Mensen met een Missie. De Pietermaritzburg Agency for Christian Socal Awarness werd in 1979 opgericht om blanke christenen te betrekken bij de strijd tegen apartheid. Momenteel zet ze zich in voor mensenrechten, economische rechtvaardigheid, actief burgerschap, de strijd tegen hiv/aids, gendergelijkheid en versterking van lokale gemeenschappen.

Niet alleen luisteren maar ook vertellen!

Meereizende reporter professor Georg Frerks is uitgenodigd om bij een door PACSA georganiseerd debat, het Europese vluchtelingenbeleid toe te lichten. Ondernemers en ambtenaren luisteren geboeid naar zijn betoog. Hij licht toe hoe in Nederland het multicultureel denken is veranderd in assimilatie denken. Er wordt verwacht dat jij als nieuwkomer je aanpast aan Nederland. Eng denken, vinden de deelnemers aan het debat. Er volgt een stevige discussie!

Reporters in gesprek met partnerorganistie PACSA Elektiriciteit

De volgende dag ontmoeten de reporters de ‘elektriciteitsgroep’ van PACSA in een township van Pietermartzburg. Mensen moeten hier door de enorm hoge prijzen, kiezen tussen eten en elektriciteit. De medewerkers van PACSA onderhandelen met de lokale overheid voor rechtvaardige prijzen.

25-02-2016

Leven in en van puin

We zijn vandaag in township Sobantu aan de rand van Pietermaritzburg. Naast deze sloppenwijk is een gigantisch vuilnisbelt gelegen. De typische lucht van verrotting en verbrand plastic komt me tegemoet. Het… lees verder

Reporter: Bieke De Mol
Land: Zuid-Afrika