20-10-2017

Burgerparticipatie in Mombassa

Na een binnenlandse vlucht landen we in Mombassa. Mombassa en omstreken is een multireligieus en multi-etnisch gebied. De Keniaanse bevolking bestaat uit 80% christenen,  11% moslims en 9% van de bevolking hangt een van de vele inheemse religies aan. De moslim bevolking concentreert zich voornamelijk in Mombassa en de Oostkust van Kenia.

In Mombassa maken we kennis met partnerorganisatie van Mensen met een Missie: KECOSCE. Zij hebben zich de bevordering van de burgerparticipatie als belangrijkste taak gesteld. Medewerkers en vrijwilligers maken de lokale bevolking bewust, en moedigen ze aan, om te participeren in sociale, economische en politieke processen. Om dit ook in daden te kunnen omzetten, organiseert KECOSCE bijeenkomsten om de competenties van de mensen te verbeteren teneinde daadwerkelijk aan deze processen te kunnen deelnemen.

ID kaart

Ook zorgt KECOSCE ervoor, dat jongeren een ID kaart nemen, omdat zij dan kunnen deelnemen aan de verkiezingen. Met name in de rurale gebieden en in de slumps, hebben weinigen een ID kaart.

Een vingerafdruk laten nemen om een ID kaart te krijgen

Lees hier hoe de reis van Arnold verder gaat in Mombassa.

23-10-2017

Mensenshandel

Mensenhandel is een complex thema. Soms ‘helpt’ een mensenhandelaar duizenden vluchtelingen hun land te ontvluchten en naar een veiliger land te komen. Maar mensenhandel leidt ook tot gedwongen prostitutie en… lees verder

Reporter: Nienke van Duinkerken
Land: Kenia

20-10-2017

Bedankt!

Na twee weken door Kenia te hebben gereisd, vliegen we terug naar Nederland. Een bijzondere ervaring rijker. Ik wil alle donateurs bedanken voor hun steun aan deze projecten. Het zijn… lees verder

Reporter: Arnold Linnewiel
Land: Kenia