19-10-2017

Eén van de meest inspirerende mensen die ik ontmoette tijdens mijn reis.

Meet Alex. Hij is één van de meest inspirerende mensen die ik tijdens mijn reportersreis door Kenia heb ontmoet.

Alex (26) verloor vrijwel alles toen hij op 8 jarige leeftijd wees werd. Hij leefde op straat, zwierf van stad naar stad. Hij bedelde om eten bij restaurants en zocht naar etensresten in vuilnishopen. Hij maakte veel mee en zag de vreselijkste dingen terwijl hij op straat leefde. Uiteindelijk kwam hij in Mombassa terecht, waar veel zwervers en straatkinderen belanden vanwege het milde klimaat.

Kenyan Street Families Art

Alex kwam in Mombassa in contact met een Keniaanse partnerorganisatie van Mensen met een Missie. Alex kreeg van hen een mentor toegewezen. Tijdens de jaren op straat had Alex zichzelf aangeleerd een beetje geld te verdienen met straatkunst. En hij had ontdekt dat hij dat graag deed. De mentor hielp Alex dit talent verder te ontwikkelen. Met een aantal vrienden startte Alex het initiatief Kenyan Street Families Art (je kunt hun werk op YouTube vinden). Met dit initiatief biedt Alex nu zelf jongeren die op de straat leven de mogelijkheid om te ervaren wat het betekent muzikant, zanger of acteur te zijn.

Frustratie en vreugde

Alex doet dit werk met hart en ziel en wil er alles aan doen om jongeren van de straat te houden. Tijdens het interview is deze passie van Alex zichtbaar. De foto’s laten dit zien. Zijn emoties variëren van frustratie over wat er met hem is gebeurd, naar vreugde over het feit dat hij een veranderd persoon is. Dit project laat mensen echt nieuwe kanten van zichzelf ontdekken.

23-10-2017

Mensenshandel

Mensenhandel is een complex thema. Soms ‘helpt’ een mensenhandelaar duizenden vluchtelingen hun land te ontvluchten en naar een veiliger land te komen. Maar mensenhandel leidt ook tot gedwongen prostitutie en… lees verder

Reporter: Nienke van Duinkerken
Land: Kenia

20-10-2017

Bedankt!

Na twee weken door Kenia te hebben gereisd, vliegen we terug naar Nederland. Een bijzondere ervaring rijker. Ik wil alle donateurs bedanken voor hun steun aan deze projecten. Het zijn… lees verder

Reporter: Arnold Linnewiel
Land: Kenia